دوربین های دیجیتال نیاز به سوئیچ (Switch) جهت برقراری ارتباط دارند. سوئیچ ها نقش مهمی در بالا بردن سرعت و امنیت عملکرد شبکه دارند. در واقع وظیفه اصلی آن ها اتصال چند دوربین در یک نقطه جهت تقسیم داده یا تصاویر می باشد. از نظر ساختار فیزیکی سوئیچ یک جعبه فلزی است که تعدادی پورت اترنت روی آن قرار دارد که کلیه تجهیزاتی که بر روی شبکه LAN کار می کنند به این پورت ها متصل می شوند. در واقع این ابزار امکان تبادل اطلاعات را بین دستگاه های موجود متصل به هم را میسر می سازد.
Switch با ایجاد سگمنت (Segment) بین دستگاه درخواست دهنده و سرویس دهنده امکان برقراری ارتباطی با سرعت قابل قبول را برای ما فراهم میسازد. همچنین این دستگاه قابلیت نظارت و مدیریت بر عملکرد کاربران و تجهیزاتی را که به آن متصل هستند را دارا می باشد.
سوئیچ ها همانند کامپوتر ها از اجزایی همچون حافظه Flash ، CPU ، Ram و … تشکیل شده اند و برای کارکردن نیاز به سیستم عامل دارند و همچنین در لایه دوم و سوم شبکه کار می کنند.
تقسیم بندی سوئیچ ها
سوئیچ ها از نظر امکان مدیریت و هوشمندی به دو دسته تقسیم می شوند:
- سوئیچ هایی که قابل پیکربندی یا (Manage) هستند.
- سوئیچ هایی که غیر قابل پیکربندی یا (Unmanage) هستند.
سوئیچ های قابل مدیریت از لحاظ ساختار سخت افزاری دارای یک درگاه مخصوص پیکربندی هستند و از نظر نرم افزاری نیز در سیستم عامل این Switch ها قابلیت تغییر و تنظیم بعضی امکانات آن وجود دارد. از دیگر قابلیت های سوئیچ های قابل مدیریت به موارد زیر می توان اشاره نمود :
- کنترل ترافیک شبکه
- امکان تنظیم سطح دسترسی برای پورت های مختلف
- امکان خاموش نمودن پورت های خالی برای بالا بردن امنیت فیزیکی شبکه
- پیاده سازی پارامترهای امنیتی
- زير نظر گرفتن ديتاي عبوري از پورتها Port Monitoring
- تنظيم پهناي باند براي هر پورت Bandwidth Control
- كنترل نرخ ترافيك براي هر پورت Broadcast Storm Control
- تقسيم سوئيچ به چند سوئيچ مجازي VLAN Setting
- تركيب چند پورت براي ساختن يك پورت قدرتمند Trunk
- سرويس تضمين نرخ انتقال ديتا بين پورت ها QOS Setting
- اختصاص يك پورت به يك يا چند كامپيوتر خاص MAC Configuration
همچنین برخی سوئیچ ها دارای پارامتری به نام POE یا Power over Ethernet می باشند. همان طور که قبلا گقته شد این قابلیت اجازه تامین برق برخی دستگاه هایی همچون دوربین ها ، لینک های رادیویی و … را فراهم می سازد. این قابلیت میزان حجم کابل کشی را کاهش می دهد و تنها با کشیدن یک کابل هم شبکه و هم برق انتقال می یابد.
قیمت سوئیچ های POE نسبت به نوع معمولی کمی گران تر می باشد.